Еден од најдобрите тренери во светот на атлетиката доби жестока казна

Алберто Салазар важи за еден од најдобрите тренери во светот на атлетиката, а меѓу останатото го тренраше и олимпискиот шампион Мо Фара.

Салазар тренираше голем број атлетичари, но очигледно на тоа му дојде крајот, откако тренерот беше суспендиран на четири години поради допинг.

Светските медиуми објавија дека Салазар бил казнает поради тоа што олеснувал земање на забранети супстанции за своите атлетичари.