МАКЕДОНИЈА ГО ОСВОИ ТУРНИРОТ ВО КОСОВО

Нашата футсал селекција беше подобра од домаќинот, како и од репрезентацијата на Албанија.

Македонската футсал селекција е победник на турнирот кој викендов се одржа во соседно Косово. На него учевствуваа домашната сениорска сеелкција, онаа до 19. години и репрезентацијата на Албанија. Нашата селекција беше убедливо најдобар состав на овој турнир и го обезбеди првото место.